Sigurimi i vete mjetit motorrik – Kasko

Shpërnda:

Atlantik Sha: Sigurimi Kasko

Siguracioni i Motorit KASKO është opsional, dhe për shkak të kësaj, shumë shoferë zgjedhin të mos nënshkruajnë një policë të tillë. Megjithatë, mungesa e siguracionit CASCO nënkupton një rrezik shumë më të lartë, të cilin do të ishte më e mençur të mos e merrnim përsipër.

Trafiku i ngarkuar në qytetet e mëdha, rrugët publike që nuk ofrojnë kushtet më të mira të vozitjes, si dhe disa drejtues mjetesh të nxituar ose të pakujdesshëm mund të shkaktojnë shumë dëme në makinën tuaj. Gjithashtu, dukuritë natyrore janë fajtore për shumë dëmtime të automjeteve, të cilat shkaktojnë riparime të kushtueshme. Pa siguracionin KASKO, do t’ju duhet të përballoni kostot e plota për të gjitha incidentet që përfshijnë automjetin tuaj, të cilat mund të kenë një ndikim negativ në buxhetin tuaj.

Për të bindur veten për dobinë e nënshkrimit të një police të tillë, duhet të mësoni detajet rreth siguracionit KASKO dhe përfitimeve që ajo ju ofron.

Çfarë mbulon sigurimi KASKO?

Klauzola “М” – Kasko minimale

Sipas kësaj klauzole mbulohet çdo dëmtim i mjetit motorik të siguruar, nëse shkaktohet nga rreziqet e mëposhtme:

 • Zjarri dhe/ose shpërthimi, që ndodh kur mjeti është i ndaluar dhe motori nuk punon, si pasojë e një defekti teknik dhe/ose e një dukurie aksidentale;
 • Fatkeqësitë natyrore – stuhi, uragan, breshër, përmbytje, shi i rrëmbyeshëm, bubullima dhe/ose vetëtima, impakti nga objektet të nxitura nga stuhia dhe uragani, valët e detit, rrëshqitja e dheut ose rrëshqitja e dheut, rrjedhjet natyrore të akullit ose borës.

 

Klauzola “Tch” – Kasko e pjesshme

Sipas kësaj klauzole mbulohet çdo dëmtim i mjetit motorik të siguruar, nëse shkaktohet nga rreziqet e mëposhtme:

 • Të gjitha rreziqet, të deklaruara në pikën “М”;
 • Zjarri dhe/ose shpërthimi, që ndodh ose gjatë drejtimit të mjetit motorik dhe/ose kur mjeti është i ndaluar, por motori është ndezur dhe është në punë;
 • Prishje, si rezultat i përplasjes së mjeteve motorike ose goditjes nga objekte të tjera të luajtshme ose të paluajtshme, njerëz ose kafshë, bllokime rrugore, të tilla si një masë toke dhe gurësh, përkeqësim i integritetit të sipërfaqes së rrugës, pemë dhe degë të rrëzuara, objekte që bien nga ndërtesa dhe avionë;
 • Veprime keqdashëse të palëve të treta, që përfaqësojnë ndikim mekanik, kimik ose ndonjë tjetër në mjetin motorik të siguruar;
 • Humbje totale ose dëmtim i pjesshëm i mjetit motorik të siguruar i shkaktuar nga një mjet tjetër motorik, çdo individ, kafshë ose objekt, gjatë kohës që mjeti i siguruar ndodhej në parking.

 

Klauzola “К” – Vjedhja

Sipas kësaj klauzole, siguruesi mbulon

 • Vjedhjen e automjetit;
 • Grabitjen e automjetit;
 • Marrja e paligjshme e mjetit motorik me qëllim shfrytëzimi;
 • Dëmtimi i mjetit motorik të vjedhur, i cili u gjet dhe iu kthye pronarit;
 • Vjedhja e pajisjeve audio të instaluara në fabrikë, përfshirë. pajisje audio, video dhe/ose navigimi.

 

Klauzola “P” – Kasko e plotë

Sipas kësaj klauzole, siguruesi siguron mbulim ndaj HUMBJES TOTALE ose DËMTIMIT TË PJESSHËM të mjetit motorik, të shkaktuar nga të gjitha rreziqet e specifikuara në pikat “M”. “Tch” dhe “K”.

 

Klauzola “A” – Vjedhja e pajisjeve audio

Sipas kësaj klauzole vjedhjet dhe veprimet keqdashëse të palëve të treta ndaj pajisjeve audio të instaluara shtesë dhe fikse, përfshirë. pajisjet audio, video dhe/ose navigimi mbulohen kundrejt pagesës së një pagese shtesë. Mbulesa në këtë pikë bashkohet vetëm në kombinim me klauzolën “P”.

Pse duhet të investoni në sigurimin Kasko?

Siguracioni kasko është thelbësor për të ofruar siguri kundër dëmeve financiare të automjetit tuaj për shkak të rreziqeve të paparashikuara. Profesionistët tanë në Atlantik Sha do t’ju ndihmojnë të zgjidhni planin më të mirë të siguracionit kasko që i përshtatet nevojave tuaja dhe ju mbron nga rreziku i dëmtimit të rëndë të automjetit që vjen nga një përplasje, vjedhje ose nga arsye të tjera.

 

Investimi në një plan të mirë siguracioni kasko do të garantojë paqen tuaj mendore dhe sigurinë e automjetit tuaj. Kompania jonë vlerëson rëndësinë e një sigurie në rast aksidentesh dhe në kohë vështirësish, prandaj ne jemi të përkushtuar t’ju ofrojmë sigurinë që ju nevojitet. Zgjidhni Atlantik Sha si kompaninë tuaj të sigurimit kasko dhe ne do t’ju ndihmojmë në çdo hap të rrugës për mbrojtjen më të mirë të automjetit tuaj.

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian