Sigurimi i Shendetit dhe Aksidenteve te Vizitoreve

Shpërnda:

Atlantik Sha: Sigurimi i Shëndetit dhe Aksidenteve të Vizitorëve

Sigurimi i vizitorëve është ideal për qytetarët e kombeve të tjera që bëjnë udhëtime jashtë vendeve të tyre. Edhe pse sigurimi juaj i rregullt shëndetësor mund t’ju ofrojë mbulimin tipik mjekësor, një politikë sigurimi për shëndetin e vizitorëve do të sigurojë që ju të keni mbulim edhe gjatë udhëtimeve tuaja ndërkombëtare.

Planet e rregullta të sigurimit zakonisht nuk ofrojnë mbulim kur mbajtësit e policave udhëtojnë jashtë vendit të tyre. Një plan sigurimi vizitor ju ndihmon të siguroheni që nuk do t’ju duhet të mbuloni të gjithë faturën për shërbimet e shtrenjta të kujdesit shëndetësor në vende të huaja.

Planet e sigurimit të vizitorëve mund të përdoren në shumë lloje të ndryshme udhëtimesh afatshkurtra, duke përfshirë udhëtime pune dhe pushime. Plane të tjera janë gjithashtu të disponueshme për ata që përdorin viza vizitorësh dhe viza të tjera të përkohshme.

Çfarë mbulon sigurimi i vizitorëve?

Me fjalë të tjera, sigurimi i vizitorëve ofron mbulim në rast sëmundjeje ose lëndimi gjatë udhëtimit. Kjo politikë siguron që vizitorët të marrin ndihmën mjekësore dhe të tjera që u nevojiten.

Në varësi të llojit dhe sasisë së mbulimit që zgjidhni, sigurimi i vizitorëve mund të mbulojë:

  • sëmundje ose lëndime gjatë udhëtimit
  • aksidentet që shkaktojnë lëndime
  • evakuimi i urgjencës mjekësore

Çdo plan është i ndryshëm, por ajo që zakonisht nuk mbulohet nga sigurimi i vizitorëve përfshin:

  • Shërbime parandaluese si kontrolle të rregullta, ekzaminime fizike dhe vaksinime
  • Probleme të mëdha dentare
  • Shërbime materniteti
  • Shërbime të lidhura me shikimin, si vizita kontrolli ose blerja e syzeve të reja
  • Probleme mjekësore ekzistuese

Plane të ndryshme ofrojnë nivele të ndryshme mbulimi, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni një plan që i përshtatet nevojave tuaja mjekësore dhe të udhëtimit. Meqenëse problemet shëndetësore si aksidentet dhe sëmundjet janë të paparashikueshme, kompania jonë e sigurimeve do të sigurohet që t’ju ndihmojë të përcaktoni se cili lloj plani i sigurimit të vizitorëve është më i miri për ju.

Kur mund të përdorni sigurimin e vizitorëve?

Vizitat në spital

Nëse lëndimi ose sëmundja juaj kërkon shtrimin në spital, ju mund t’i tregoni recepsionistit mjekësor të spitalit kartën tuaj të sigurimit të vizitorit. Ju mund të duhet të paguani zbritjen atje, por fatura zakonisht dërgohet drejtpërdrejt në kompaninë tuaj të sigurimit. Nëse lëndimi ose sëmundja juaj kërkon kujdes urgjent mjekësor, por nuk përbën një kërcënim të menjëhershëm, sigurimi i vizitave mund të sigurojë gjithashtu akses në objektet mjekësore emergjente.

Vizitat te mjeku

Ju mund të vizitoni një mjek lokal dhe të merrni informacionin dhe trajtimin që ju nevojitet. Thjesht paraqisni kartën tuaj të sigurimit të vizitorit dhe kërkoni një faturë shërbimi të detajuar. Kjo do t’ju duhet më vonë kur të paraqisni një kërkesë për sigurimin e vizitorëve.

Recetat e farmacisë

Një situatë tjetër ku sigurimi i vizitorëve është i dobishëm është kur një mjek përshkruan mjekim. Ndërsa parapaguani farmacistin për ilaçin tuaj, mund ta përdorni faturën për të bërë një kërkesë dhe më vonë të rimbursoheni nga kompania juaj e sigurimit.

Pasi të keni marrë shërbime mjekësore dhe/ose barna, thjesht shkarkoni dhe plotësoni formularin e aplikimit dhe jepni dokumente të caktuara si kopjet e pasaportës ose vizave, kopjet e faturave, etj. Më pas, departamenti ynë i faturimit do të shqyrtojë të dhënat tuaja dhe do të bëjë pagesat e kërkuara për kerkese. Kompania jonë e sigurimit të vizitorëve do të trajtojë të gjitha telashet, kështu që nuk do t’ju duhet të merreni me kompleksitetin e një sistemi të kujdesit shëndetësor me të cilin nuk jeni të njohur.

Çfarë lloj planesh sigurimi të vizitorëve mund të zgjidhni?

Në përgjithësi, ekzistojnë dy lloje të ndryshme të planeve të sigurimit të vizitorëve:

Mbulim i kufizuar

Ky është një plan më kosto-efektiv që ofron prime më të ulëta dhe më shumë mbulim bazë. Këto plane kanë më pak përfitime dhe një sasi të paracaktuar mbulimi, i njohur gjithashtu si një plan përfitimesh.

Këto plane janë përgjithësisht të rinovueshme dhe të anulueshme dhe ofrojnë kujdes mjekësor bazë për kohëzgjatjen e udhëtimit tuaj. Disa politika kufizojnë objektet mjekësore që një mbajtës i policës mund të vizitojë sipas rrjetit PPO të ofruesit, ndërsa politika të tjera nuk kanë PPO dhe lejojnë individët të vizitojnë çdo mjek.

Mbulim gjithëpërfshirës

Planet e sigurimit të vizitorëve që bien në këtë kategori janë zakonisht pak më të shtrenjta, por ofrojnë mbulim më të mirë sesa planet e kufizuara. Planet gjithëpërfshirëse të sigurimit ofrojnë mbulim mjekësor gjatë udhëtimit dhe janë të rinovueshme dhe të anulueshme. Shumica e këtyre planeve të sigurimit përfshijnë mbulimin për fillimin akut të kushteve të mëparshme shëndetësore. Disa ofrues kërkojnë që mbajtësi i policës të shohë një mjek brenda rrjetit të tyre PPO, ndërsa të tjerët nuk e kanë këtë kërkesë.

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian