Sigurimi i Shendetii ne Udhetim (SHU)

Shpërnda:

Atlantik Sha: Sigurimi i Shëndetit në Udhëtim (SHU)

Udhëtimet ju ekspozojnë ndaj peizazheve dhe kulturave të reja, por dhe mund t’ju sjellin sfida dhe probleme të mundshme për shëndetin dhe mirëqenien tuaj. Nëse planifikoni të udhëtoni jashtë vendit, mund të jetë e dobishme të merrni parasysh kostot që mund të vijnë si rezultat i një dëmtimi ose sëmundjeje të rëndë gjatë kohës që jeni jashtë vendit.

Investimi në një sigurim të mirë shëndetësor në udhëtim mund të ndihmojë në përballimin e këtyre kostove, në mënyrë që të mos shqetësoheni se buxheti juaj do të preket për shkak të urgjencave të paparashikuara mjekësore. Në këtë artikull do të mësoni më shumë rreth përfitimeve të sigurimit shëndetësor në udhëtim.

Çfarë është sigurimi shëndetësor në udhëtim?

Sigurimi shëndetësor në udhëtim mund të ndihmojë në mbulimin e kostove të shumë urgjencave mjekësore që mund të ndodhin gjatë udhëtimit. Nëse një sëmundje e paparashikuar ose një lëndim ndodh gjatë udhëtimit dhe nëse ky dëmtim mbulohet nga sigurimi juaj shëndetësor i udhëtimit, në përgjithësi do të kompensoheni deri në kufirin e planit tuaj.

Në përgjithësi, shumica e sigurimeve shëndetësore vendase nuk pranohen jashtë vendit, kështu që është e dobishme të keni sigurim shëndetësor të udhëtimit për të plotësuar mbulimin tuaj të sigurimit shëndetësor. Sigurimi shëndetësor i udhëtimit është i vlefshëm vetëm për kohëzgjatjen e udhëtimit tuaj.

Cilat janë përfitimet e sigurimit shëndetësor në udhëtim?

Investimi në një policë sigurimit të mirë shëndetësor në udhëtim ofron një sërë përfitimesh. 

Këtu janë disa prej tyre:

 

  • Qetësia mendore – Urgjencat mjekësore mund të ndodhin pa paralajmërim. Është ngushëlluese të dini se buxheti juaj i pushimeve nuk do të ndikohet nga dëmtimet e paparashikuara ose kostot e sëmundjes.
  • Nuk ka nevojë të vononi trajtimin – Nëse keni investuar në sigurimin shëndetësor të udhëtimit, mund të përqendroheni në marrjen e kujdesit mjekësor dhe trajtimit që ju nevojitet menjëherë, në vend që të vononi trajtimin derisa të ktheheni në shtëpi.
  • Ndihmë në komunikimin në gjuhët e huaja – Nëse nuk e zotëroni rrjedhshëm gjuhën zyrtare të vendit ku po udhëtoni, mund të jetë e vështirë të komunikoni me personelin mjekësor për gjendjen tuaj. Një kompani e sigurimit shëndetësor të udhëtimit mund t’i kryejë në mënyrë efektive këto biseda pasi ato ndihmojnë në përshpejtimin e shërbimeve të urgjencës.

 

Nëse nuk keni sigurim udhëtimi, do të përfundoni duke i paguar vetë këto shpenzime të paparashikuara dhe në rastin më të keq, do të bëni presion mbi buxhetin e pushimeve, borxhet e larta dhe do të rrezikoni shëndetin tuaj.

Çfarë mbulohet nga sigurimi shëndetësor në udhëtim?

Sigurimi shëndetësor në udhëtim mbulon shumë urgjenca mjekësore, por nuk është menduar të përdoret si trajtim parandalues ose kujdes i rregullt mjekësor. Sigurimi shëndetësor në udhëtim mund të përdoret për të mbuluar urgjencat si:

  • Kocka te thyera
  • Sulmet në zemër
  • Transporti emergjent
  • Riatdhesimi urgjent
  • Goditjet
  • Procedurat dentare urgjente
  • Evakuimet mjekësore

 

Çdo gjë që llogaritet si një urgjencë mjekësore dhe që ju bën të keni nevojë për trajtim mjekësor gjatë udhëtimit, zakonisht do të mbulohet nga sigurimi shëndetësor gjithëpërfshirës i udhëtimit. Ndërkohë, nëse thjesht dëshironi të bëni një kontroll të rregullt mjekësor gjatë udhëtimit, duhet ta paguani vetë ose të bëni një kërkesë në kompaninë tuaj të sigurimit shëndetësor.

Kush ka nevojë për sigurimin shëndetësor në udhëtim?

Blerja e sigurimit shëndetësor ndërkombëtar në udhëtim është një mënyrë e lehtë për të kursyer para në rast urgjence. Të gjithë mund të përfitojnë nga ky lloj sigurimi.

Nëse po udhëtoni në një vend ku sigurimi shëndetësor i brendshëm nuk zbatohet, duhet të investoni në një sigurim shëndetësor në udhëtim. Edhe nëse kompania juaj e sigurimit mbulon shpenzimet tuaja mjekësore në vendin ku po udhëtoni, blerja e sigurimit shëndetësor të udhëtimit mund t’ju kursejë para dhe të reduktojë kostot jashtë rrjetit për çdo emergjencë që mund të ndodhë.

Kjo vlen edhe nëse udhëtoni me një anije lundrimi. Kujdesi mjekësor është zakonisht i disponueshëm në bord dhe sigurimi juaj normal shëndetësor mund t’i mbulojë këto shpenzime. Sidoqoftë, nëse ju duhet të transferoheni në një institucion mjekësor, sigurimi shëndetësor në udhëtim është opsioni juaj më i mirë.

Si të zgjidhni sigurimin më të mirë shëndetësor në udhëtim?

Të kesh sigurim shëndetësor në udhëtim është një mënyrë e shkëlqyer për të mbrojtur veten nga shpenzimet e papritura mjekësore gjatë udhëtimit jashtë vendit. Gjetja e kompanisë më të mirë të sigurimit që ofron llojin e mbulimit që ju nevojitet do t’ju lejojë të përqendroheni në shijimin e udhëtimit tuaj.

Atlantik Sha është një kompani lider e sigurimit shëndetësor në udhëtim që ofron produkte dhe shërbime të shumta të sigurimit. Profesionistët tanë tdo t’ju ofrojnë të gjithë informacionin dhe ndihmën e nevojshme në mënyrë që të merrni vendimin më të mirë kur bëhet fjalë për opsionet e sigurimit shëndetësor në udhëtim. Me mbi 100 zyra në mbarë vendin dhe përvojë shumëvjeçare, ju mund të jeni të sigurt se kompania jonë profesionale e sigurimeve do t’ju garantojë sigurinë dhe qetësinë shpirtërore, për përvojën më të mirë të mundshme të udhëtimit.

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian