Sigurimi i Shendetit te Studenteve jashte Shtetit

Shpërnda:

Atlantik Sha: Sigurimi i Shëndetit të Studentëve jashtë Shtetit

Studimi jashtë vendit është padyshim emocionues. Por, pavarësisht se sa i emocionuar jeni, mos harroni të merrni pak kohë për të menduar për aspektet më të lodhshme, por megjithatë vendimtare të aventurës suaj të re, të tilla si investimi në sigurimin e duhur shëndetësor të shëndetit të studentëve.

Sigurimi shëndetësor për studentët jashtë shtetit është i ngjashëm me sigurimin e rregullt shëndetësor. Dallimi është se disa kompani sigurimesh ofrojnë politika të dizajnuara posaçërisht për studentët. Kjo do të thotë se ato janë më të lira, mund të blihen për të gjithë periudhën e studimit dhe plotësojnë kërkesat për vizë studentore. Lexoni më shumë për të mësuar gjithçka që duhet të dini rreth sigurimit shëndetësor për studentët jashtë shtetit.

Pse duhet sigurimi shëndetësor për studentët jashtë shtetit?

Kostot mjekësore mund të jenë shumë të mëdha për t’u përballuar nga studentët, kështu që një plan i duhur i sigurimit shëndetësor është i nevojshëm gjatë studimeve jashtë vendit. Për më tepër, të huajt nuk mbrohen nga rregullat e qeverisë, kështu që kostot për studentët ndërkombëtarë dhe të huajt janë edhe më të larta se kostot për qytetarët. Për këtë arsye, shumë vende që presin një numër të madh studentësh ndërkombëtarë kërkojnë që studentët të kenë sigurim shëndetësor.

Sigurimi i duhur shëndetësor i studentëve ndërkombëtarë do t’ju sigurojë paqen mendore aq të nevojshme, duke ditur se nëse keni nevojë për ndihmë mjekësore gjatë studimeve jashtë vendit, nuk do t’ju duhet të paguani mijëra dollarë në fatura mjekësore.

Cili është plani më i mirë i sigurimit shëndetësor për studentët jashtë shtetit?

Sigurimi shëndetësor për studentët jashtë shtetit varet nga shumë faktorë. Për t’u konsideruar i mirë, një plan duhet të paktën të ketë mbulimin e mjaftueshëm për trajtimin, evakuimin emergjent dhe mjekimin. Kur kërkoni për sigurim të mirë shëndetësor të studentëve ndërkombëtarë, mbani në mend pyetjet e mëposhtme:

 • Cili është maksimumi i politikës? Kjo është shuma që kompania e sigurimit do të paguajë për një aksident ose sëmundje dhe për të gjithë afatin e policës. Zgjidhni një plan me maksimumin më të madh me të cilin jeni të kënaqur.
 • Sa është shuma e zbritshme? Kjo është shuma që duhet të paguani vetë përpara se kompania e sigurimeve të mund të paguajë pjesën tjetër. Mund të variojë nga 0 dollarë në mijëra dollarë. Sa më e ulët të jetë shuma e zbritshme, aq më e lartë është kostoja e policës dhe anasjelltas.
 • A keni mbulim ndërkombëtar? Do të jeni të siguruar vetëm në vendin tuaj të studimit apo në mbarë botën? Për shembull, nëse po planifikoni një pushim ose një udhëtim në vendin tuaj, duhet të keni sigurim shëndetësor ndërkombëtar.
 • A mbulohen të gjithë artikujt e nevojshëm? A ka ndonjë mbulim për gjendjet mjekësore para-ekzistuese? A përfshihen kujdesi dentar, evakuimet emergjente, mjekësia dhe terapia apo shpenzimet e maternitetit?
 • A i plotëson kërkesat e shkollës suaj? Shumë universitete kanë politika në lidhje me llojin e sigurimit shëndetësor që studentët ndërkombëtarë duhet të blejnë. Kontrolloni nëse politika që dëshironi të blini i plotëson këto kërkesa.
 • A ka një rrjet PPO? Këto rrjete mund të kenë emra të ndryshëm. Kjo në thelb do të thotë që kompania juaj e sigurimit ka disa lehtësira në institucione mjekësore specifike ku mund të merrni trajtimin tuaj. Këto institucione kanë mundësinë të faturojnë kompaninë drejtpërdrejt në vend që të paguajnë koston dhe më pas të kërkojnë një rimbursim.

 

Çfarë mbulon sigurimi shëndetësor për studentët jashtë shtetit?

Sigurimi shëndetësor ndërkombëtar i studentëve ofron mbulim për urgjencat mjekësore, sëmundjet dhe trajtimin gjatë kohës që jeni duke studiuar jashtë vendit. Mbulimi bazë përfshin sa vijon:

 • Kujdesi pa shtrim në spital. Marrja e kujdesit mjekësor ose shërimi pa trajtim spitalor. Vizitat e mjekut, medikamente etj.
 • Trajtimi në spital. Trajtimet mjekësore gjatë qëndrimit në spital. Dhomat e spitalit, repartet e kujdesit intensiv, anestezi, kirurgji, etj.
 • Barnat me recetë
 • Ekzaminime me rreze X dhe analiza laboratori
 • Evakuimi i urgjencës mjekësore, nëse sëmureni dhe keni nevojë për ndihmë mjekësore në vendin tuaj ose diku tjetër jashtë vendit
 • Urgjencat dentare si dhëmbët e thyer

 

Pse duhet të zgjidhni sigurimin shëndetësor për studentët jashtë shtetit nga Atlantik Sha?

Ne kujdesemi për shëndetin, mirëqenien dhe sigurinë e klientëve tanë dhe jemi të përkushtuar të ofrojmë shërbime cilësore sigurimesh për studentët jashtë vendit. Ne e dimë se sa e rëndësishme është investimi në sigurimin e duhur shëndetësor të studentëve dhe kjo është arsyeja pse ne ofrojmë një sërë planesh që i përshtaten nevojave tuaja. Stafi ynë i profesionistëve do t’ju ndihmojë në menaxhimin e të gjitha shqetësimeve që mund të keni në mënyrë që të merrni shërbimin më të mirë me çmime të

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian