Pergjegjesi per Karburantet

Shpërnda:

Atlantik Sha: Sigurimi i Përgjegjësisë për Karburantet

Industria e shërbimit të naftës është jashtëzakonisht e larmishme dhe përfshin një sërë biznesesh, në tokë dhe në det të hapur, operatorë, kontraktorët e shpimit, mbarëvajtësit e tubacioneve dhe biznese prodhimini. 

Edhe pse të gjitha këto veprimtari janë pjesë e së njëjtës industri, çdo biznes specifik ka grupin e vet të rreziqeve dhe humbjeve të mundshme që duhet të identifikohen dhe adresohen. Një element i rëndësishëm që duhet marrë parasysh kur investoni në sigurime për biznesin tuaj të shërbimit të naftës, është zgjedhja e sigurimit të përgjegjësisë për karburantet, në përshtatje me nevojat tuaja. Në këtë artikull do të diskutojmë gjithçka që duhet të dini për sigurimin e përgjegjësisë për karburantet.

Për çfarë lloj sigurimi keni nevojë për karburantin tuaj?

Dëshironi të siguroheni që pika juaj e karburantit të lulëzojë në ekonominë e sotme? Atëherë, nuk duhet të shqetësoheni vetëm për çmimet ose inventarin tuaj. Mbarëvajtja e biznesit tuaj ka të bëjë dhe me aftësinë për t’u rikuperuar nga aksidentet, humbjet dhe dëmet e tjera të mundshme. Për këtë, ju nevojitet lloji i duhur i sigurimit të  përgjegjësisë për karburantet.

Përgjegjësia e Përgjithshme

Si pronar biznesi, ju merreni me publikun në mënyra të ndryshme. Si pronar i stacionit të karburantit, ju duhet të përballeni me rreziqe të caktuara si zjarri dhe ekspozimet mjedisore që mund të shkaktojnë dëme. Sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme mbulon pretendimet e bëra nga jo-punonjës për dëmtime pronësore ose lëndime trupore që ndodhin gjatë kohës që ata janë në pikën tuaj të karburantit ose duke bërë biznes me ju. Kjo përfshin rrëshqitjet, rrëzimet, dëmtimet e automjeteve dhe më shumë.

Sigurimi i pronës komerciale

Nga ndërtesa te pompat e benzinës deri te inventari në pikën tuaj të karburantit, gjithçka që ju nevojitet për të bërë biznes kushton. Nëse një zjarr, stuhi ose vjedhje dëmton pronën tuaj, zëvendësimi i saj në mënyrë që të mund t’i riktheheni veprimtarive tuaja do të jetë i shtrenjtë. 

Sigurimi i pronës komerciale ju ndihmon të zëvendësoni pajisjet, inventarin dhe furnizimet për stacionin tuaj të karburantit pas një rreziku të mbuluar.

Pajisjet

Nëse pompat tuaja të benzinës nuk funksionojnë, ju humbni para ndërsa klientët kalojnë pranë jush por zgjedhin stacionin tjetër në rrugë. Mbulimi i defekteve të pajisjeve ju ndihmon t’i  riktheheni veprimtarive tuaja me më pak shpenzime.

Mbulimi i magazinimit nëntokësor

Stacioni juaj ruan një sasi masive karburanti nën tokë. Kur diçka nuk shkon me një rezervuar magazinimi, rreziku i dëmtimit dhe lëndimit është shumë i madh. Sigurimi i rezervuarit të magazinimit nëntokësor është një formë e mbulimit të përgjegjësisë që paguan dëmet pas një aksidenti që rezulton nga rezervuarët tuaj të ruajtjes së karburantit.

Humbja e të ardhurave

Kur një aksident mbyll biznesin tuaj, ju nuk do të mund të paguani shitësit, punonjësit apo të nxirrni fitim. Sigurimi për humbjen e të ardhurave ju ndihmon të përmbushni detyrimet tuaja financiare gjatë riparimit ose rindërtimit të karburantit.

Siguria ndaj krimit

Bizneset e karburanteve përballen me krimin në dy mënyra: punonjës të pandershëm dhe vjedhje. Edhe kur vendosni mbrojtje për të parandaluar vjedhjen, përsëri mund të ndodhë. Kur humbisni para nga krimi, ky mbulim sigurimi do t’ju ndihmojë të rikuperoni financiarisht.

Kompensimi i punëtorëve

Si punëdhënës, mund të kërkohet sigurimi i kompensimit të punëtorëve, që është gjithashtu një praktikë e mirë biznesi. Nëse një punonjës lëndohet ose sëmuret gjatë punës ose gjatë kryerjes së detyrave të tij, ju do të jeni përgjegjës për pagat e humbura dhe shpenzimet mjekësore. Kompensimi i punëtorëve paguan ato kosto dhe ju mbulon nëse një punonjës i dëmtuar vendos t’ju padisë.

Pse duhet të zgjidhni Atlantik Sha si kompaninë tuaj të sigurimit të karburantit?

Përvoja jonë e gjerë me kompanitë e naftës na ka bërë ekspertë në sigurimin e rreziqeve specifike të industrisë. Ekipi ynë ofron produkte të besueshme dhe shërbim profesional tek i cili biznesi juaj mund të mbështetet kurdoherë. Fusha e menaxhimit të naftës paraqet shumë rreziqe serioze për kompaninë dhe punonjësit e saj. Qëllimi ynë është të mbrojmë biznesin tuaj nga dëmtimet, gjobat dhe kostot e përhapura në këtë industri. Ekipi ynë do të fillojë procesin duke hulumtuar politikat dhe praktikat aktuale të kompanisë suaj. Kjo na lejon të identifikojmë të gjitha mundësitë për përmirësim. Ne do të punojmë me ju për të siguruar që ju të keni një plan të përshtatshëm të menaxhimit të rrezikut dhe të filloni të personalizoni politikën tuaj për t’ju mbrojtur nga këto rreziqe.

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian