Pergjegjesi e Ndertuesit

Shpërnda:

Atlantik Sha: Siguracioni i Ndërtuesit

Nëse jeni një ndërtues, keni nevojë për një lloj sigurimi të specializuar. Ky lloj siguracioni ju mbulon nga rreziqet specifike me të cilat do të përballeni në punën tuaj të përditshme. Jo vetëm që sigurimi i mirë i ndërtuesit do t’ju mbulojë ju dhe materialet tuaja, por edhe përgjegjësinë nëse gjërat shkojnë keq. Lexoni për të mësuar gjithçka që duhet të dini për sigurimin e ndërtuesit.

Çfarë është sigurimi i ndërtuesit?

Ndërtuesit, kontraktorët dhe tregtarët të gjithë duhet të kenë sigurime të specializuara për biznesin e tyre. Kjo do t’i lejojë ata të punojnë në shtëpitë dhe pronat e të tjerëve në mënyrë të sigurt dhe do të mbulojë kostot e riparimeve nëse bëhet dëmtim i paqëllimshëm. Kjo vlen jo vetëm për pronën e klientëve të tyre, por edhe për çdo gjë tjetër që ata dëmtojnë.

Aksidentet si këto janë arsyeja numër se pse ndërtuesit kanë nevojë për sigurim. Pa të, mund ta keni të vështirë të gjeni klientë të gatshëm të punësojnë një tregtar të pasiguruar. Dhe, nëse gjërat shkojnë keq, ju mund ta gjeni veten të detyruar të paguani nga xhepi.

Çdo ndërtues, hidraulik, elektricist, tregtar i përgjithshëm ose bojaxhi që ia vlen, duhet të blejë siguracionin përpara se të marrë përsipër punë. Ju do të keni nevojë për tre lloje të detyrimeve të përfshira në politikën tuaj të sigurimit. Këto janë:

  • Përgjegjësia Publike
  • Përgjegjësia e Produkteve
  • Përgjegjësia e Punëdhënësve

 

Rëndësia e të pasurit të mbulesës së duhur është jetike për të gjithë tregtarët pasi puna mund të jetë me rrezik shumë të lartë. Ata duhet të jenë në gjendje të mbrojnë veten, punonjësit, klientët dhe pronën, pajisjet dhe materialet e tyre.

Çfarë mbulon sigurimi i ndërtuesve?

Përgjegjësia Publike është një nga pjesët më të rëndësishme të sigurimit të ndërtuesve. Ai mbron klientët e tregtarëve ose çdo anëtar të publikut në rast se duhet të lindë një pretendim dhe tregtarët janë përgjegjës.

Në thelb, kjo është pikërisht ajo që ju duhet të pretendoni nëse dëmtoni aksidentalisht pronën e klientit tuaj gjatë punës. Sigurimi i tyre i përgjegjësisë publike do të mbulojë koston e punës dhe materialeve të përfshira në zëvendësim.

Ndërkohë, Përgjegjësia e Produkteve ju mbulon në rast të një pretendimi në lidhje me pjesët dhe materialet që instaloni. Keni bllerë një paketë të gabuar të pllakave vinil? Ky është siguracioni që ju nevojitet nëse pllakat janë të prishura ose mbërrijnë të dëmtuara dhe puna vonohet.

Në shumicën e rasteve, ofruesi i sigurimit me të cilin keni siguracionin tuaj do të ndjekë prodhuesit. Për sa kohë që pjesa rezulton e dëmtuar, nuk ishte faji juaj dhe i keni instaluar saktë materialet, prodhuesi do të jetë përgjegjës.

Mbulim tjetër që mund t’ju duhet

Ndërsa blini sigurimin e ndërtuesve, mund t’ju ofrohet mbulim shtesë. Sigurimi i dëmshpërblimit profesional është për të mbuluar përgjegjësinë tuaj ligjore për këshillat dhe dizajnin që ofroni.

Siguracioni i Përgjegjësisë Publike nuk do të mbulojë humbjen financiare ose dëmtimin e punëve të kontratës (qoftë para ose pas përfundimit). Përgjegjësia Publike është atje për të mbuluar veprimet tuaja (d.m.th., atë që bëni) ndërsa një Politikë e Dëmshpërblimit Profesional mbulon këshillat tuaja (d.m.th., atë që thoni). Kjo lloj mbulese nuk është e shtrenjtë, por është një ide e mirë që ta keni.

Të gjitha rreziqet është një lloj tjetër siguracioni që është mirë të kesh. Siç sugjerohet nga emri, ai mbulon pothuajse gjithçka tjetër që mund të imagjinoni. Siguracioni i të gjitha rreziqeve përfshin mbulimin për punët me kontratë si dëmtimi i projektit në të cilin po punohet, impianti i vet, impianti i punësuar dhe mjetet e punonjësve.

Ky lloj siguracioni mund të jetë për vetëm një herë ose një politikë vjetore në varësi të kërkesave tuaja ose të klientit tuaj. Mund të përfshijë gjithashtu mbulim për përgjegjësinë publike dhe të punëdhënësve.

Ju duhet të blini siguracionin e ndërtuesve nëse jeni një kontraktues ndërtesash ose punimesh, ose në një tregti të lidhur të çdo madhësie, duke përfshirë hidraulikë, marangozë, tjegulla, piktorë dhe dekorues, shtresa tullash, inxhinierë ngrohjeje dhe hidraulike, suvatim, izolim, çati, kontraktorët e montimit dhe dyshemesë.

Nëse keni nevojë për sigurimin e ndërtuesve dhe dëshironi të merrni vlerën më të mirë, keni nevojë për një ndërmjetës që njeh tregun, e njeh produktin dhe ka akses në kushtet më konkurruese të disponueshme. Thirrni sot ekspertët tanë të sigurimit të ndërtuesve dhe ata mund t’ju ndihmojnë me kërkesat tuaja specifike.

Përse Atlantik Sha?

Keni Pyetje?

Na Ndiqni

- shërbime të tjera

Keni Pyetje? Na telefononi dhe merrni përgjigje në mënyrë direkte

sqAlbanian